Arkiv 

Flensborg-Avis, 24.09.2018

Flensborg-Avis, 11.11.2015

 

Flensborg-Avis, 22.09.2014

Ny formand i Slesvig Ligaen

Køge. På det nyligt afholdte landsmøde i Køge blev Anne-Marie Thorup valgt til formand for Slesvig-Ligaen. Igennem en årrække har hun været næstformand.

Hendes interesse for mindretallet blev vagt allerede i barndomsårene, da hendes morfar var den sønderjyske præst N.P. Nielsen og hendes mor formand for Nordslesvig Kvindeforening. Derfor blev der allerede i barndomsårene knyttet bånd til mindretallet, som blev forstærket gennem Anne-Marie Thorups mangeårige arbejde som lærer på Snoghøj Folkehøjskole. Her knyttedes mange bånd til såvel det frisiske som det danske mindretal. Blandt mange andre lærte hun herigennem bla. Hans Parmann, Marie Tångeberg, Carsten og Alfred Boysen samt Ernst Meyer at kende.

- Jeg glæder mig til formandshvervet, idet jeg altid har været optaget af Sydslesvig. Jeg ved dog også, at det er en svær opgave at løfte efter den tidligere formand Flemming Radsted Madsen, der er syg, så jeg går til opgaven med stor ydmyghed, siger den ny formand

På mødet blev Horst-Werner Knüppel valgt som næstformand, og Jens Hønholt er stadig kasserer i Slesvig Ligaen.

Gennem mange år har Slesvig Ligaen kunnet støtte arbejdet i Sydslesvig. Det fortsættes der med, men den ny formand påpeger, at det er jo ingen hemmelighed, at den lave rente sætter grænser for Ligaens formåen.

- I november vil en række danske skoler, børnehaver, foreninger blive tilgodeset, siger Anne Marie Thorup i en pressemeddelelse.

 

Flensborg-Avis, 25.10.2013 (klik på billedet og forstør!)

 

Læs venligst nogle ældre udgaver af bladet (nr.):   921   920   919   918   917   916   915   914   913   912   911   910   909   908   907   906   905   904   903   902   901   900   899   898   897   896   895   894   893   892   891   890   889   888   887   886   885

 

Sigurd - oplevelser fra 1. verdenskrig - download her.

SSW/V-historie - download her.

Mindretalsmodel - download her.

 

Besøg også det danske mindretals Internetportal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(klik på teksten og forstør!)

 

Flensborg-Avis, 18.09.2013 (klik på teksten og forstør!)

 

Flemming Radsted Madsen mener, at der er mere brug for Slesvig-Ligaens penge i Sydslesvig end i den danske statskasse. (Foto: FlA)

Fremtid - Slesvig-Ligaen stifter fond, der har en startkapital på 3,5 millioner kroner. Dermed bevarer foreningen sin skattefritagelse.      Trine Flamming (tf@fla.de) søn, 11. sep 2011, 21:45

SLESVIG. Slesvig-Ligaens medlemstal er faldende, og meget tyder på, at det snart er under de 300, som berettiger til skattefritagelse af den danske stat. Derfor har foreningens bestyrelse længe arbejdet intenst med at fremtidssikre Slesvig-Ligaens formue, så der fortsat kan ydes støtte til det danske mindretal i Sydslesvig. Det er mundet ud i et forslag til en fondsdannelse, som blev præsenteret på foreningens landsmøde, der lørdag blev holdt på A.P. Møller Skolen i Slesvig.

- Vi vil have dannet fonden, så længe vi er skattefritaget. Have lavet den, mens vi endnu er levende. Vi vil ikke betale 30 procent til staten - pengene er bedre tjent med at ligge hernede, sagde formand Flemming Radsted Madsen. Forslaget fik ordene »fantastisk genial ide« med fra forsamlingen og blev vedtaget, da 17 af de 19 stemmeberettigede stemte for.

Fonden, som har fået navnet Slesvig-Ligaens Fond, har en startkapital på 3,5 millioner kroner. Den har til opgave at skaffe økonomiske ressourcer og foretage uddelinger af disse i overensstemmelse med Slesvig-Ligaens formål. Fondens bestyrelse består af fire personer, nemlig Slesvig-Ligaens forretningsudvalg samt et ekstra medlem af foreningens bestyrelse. Flemming Radsted Madsen er som foreningens formand samtidig formand for fondens bestyrelse.

Flensborg-Avis (netavis), 12. nov 2010, 19:15
Når repræsentanter for Slesvig-Ligaen kommer på besøg i Sydslesvig, bliver besøget ofte modtaget med brede smil. Sådan skete det også i Kappel fredag eftermiddag, da formanden for Slesvig-Ligaen, Flemming Radsted Madsen, bagest til højre, og kasserer Jens Hønholt,, yderst til venstre, kom til Kappel. Det gjorde de for at overrække penge til tre sydslesvigske institutioner. Modtagerne var repræsenteret ved fra venstre Sandra Truelsen, Kaj Munk Børnehaven, og Irid Stephani, Kaj Munk Børnehaven og Mattias Skærved, Tønning, bagest.

Når repræsentanter for Slesvig-Ligaen kommer på besøg i Sydslesvig, bliver besøget ofte modtaget med brede smil. Sådan skete det også i Kappel fredag eftermiddag, da formanden for Slesvig-Ligaen, Flemming Radsted Madsen, bagest til højre, og kasserer Jens Hønholt,, yderst til venstre, kom til Kappel. Det gjorde de for at overrække penge til tre sydslesvigske institutioner. Modtagerne var repræsenteret ved fra venstre Sandra Truelsen, Kaj Munk Børnehaven, og Irid Stephani, Kaj Munk Børnehaven og Mattias Skærved, Tønning, bagest. (Foto: Lars Salomonsen)

 

Slesvig-Ligaen havde tre gaver med til Sydslesvig

Overrækkelse Slesvig-Ligaen havde 31.000 kroner med til tre danske modtagere.Mads Bruhn (mb@fla.de)

fre, 12. nov 2010, 19:15

KAPPEL. Der blev på en måde taget forskud på julens glæder, da Slesvig-Ligaens formand Flemming Radsted Madsen sammen med foreningens kasserer Jens Hønholt fredag eftermiddag gæstede Kaj Munk Børnehaven i Kappel. Med sig havde de tre donationer, der blev fordelt med 16.000 kroner til børnehaven, 10.000 kroner til den danske menighed i Tønning og 5000 kroner til menighedernes børne- og ungdomsarbejde i Sydslesvig (MBU). - Vi har hårdt brug for nye møbler, så vi er glade for, at det nu kan lade sig gøre, sagde børnehaveleder Irid Stephani, da hun takkede for pengene. Menigheden i Tønning vil bruge sin donation til nye gardiner i kirkesalen på Uffe-Skolen, der også skal males. Pastor Mattias Skærved ser frem til at kunne forrette den første kirkelige handling i et langt pænere kirkelokale. - Vi kan ikke nå det til vores 75-års jubilæum den første adventsweekend, men vi skal nok komme hurtigt igang, forsikrede han ved checkoverrækkelsen.MBU har fået sin andel af Slesvig-ligaens bevilling til et ungdomsprojekt, der næste sommer skal løbe af stabelen under betegnelsen »Jesus på Flensborghus«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

SLESVIG-LIGAEN